Image and video hosting by TinyPic
Εσύ γεννήθηκες νωρίς, ήταν το '25. Την πρώτη την φανέλα σου την φόρεσα στα 5. Σε λάτρεψα σαν τον Θεό, σ' είχα προσκέφαλό μου & έγινες κάτι μαγικό εσύ μες στο μυαλό μου!!! Λιμάνι είναι το σπίτι σου, Ναός το γήπεδό σου & ασπίδα θα 'χεις μια ζωή τον πύρινο λαό σου! Έχεις νεκρούς που σε τιμούν εκεί ψηλά στ' αστέρια & στης τρομπέτας τον ρυθμό & αυτοί σηκώνουν χέρια!!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ολυμπιακός Βόλου και Πειραιώς -Οι σχέσεις των 2 ομάδων

Πολλοί αναρωτιούνται τι σχέσεις μπορεί να έχουν αυτές οι δύο ομάδες ; Ενώ πολλοί ειναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι σχέσεις του Ολυμπιακού Πειραιώς με του Ολυμπιακού Βόλου είναι εφάμιλλες με αυτές του Ερυθρού Αστέρα της Σερβίας.

Εγώ θα σας απαντήσω αναφέροντας  ένα συνθημα που φωναξαν οι άρρωστοι οπαδοί μας κατα τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της ομάδος μας με τον τοπικό Ολυμπιακό του Βόλου, το περασμένο Σάββατο:

«Ένας είναι ο Ολυμπιακός, τις μάνες σας γαμάει μέσα και εκτός» ύστερα από μια αντιαθλητική κινηση που έκανε ένας παίκτης του Βόλου(μου διαφευγει το ονομα) εις βάρος του Τοροσίδη. Να σημειωθεί ότι σε εκείνη τη φάση υπήρχε αναβρασμός στο γηπεδο από τους οργανωμένους οπαδούς των δύο Ολυμπιακών με την ανταλαγή συνθημάτων. Μάλιστα οι Αυστριακοί φώναζαν «Γαμιέται ο Θρύλος και ο Πειραιάς».

Κατα την γνωμη μου , δεν υπάρχει φιλία μεταξύ των δυο ομάδων. Ο Βόλος, επειδή τον ξέρω καλύτερα από σας καθως Βολιώτης ειμαι, θα παίζει όπως παίζει ο Εργοτέλης,ο Ατρόμητος και οι λοιπές μικρομεσαίες ομάδες . Δηλαδή, με τον Ολυμπιακό Πειραιώς «τα δινουμε όλα» και με ΆΕΚ και ΠΑΟ ανοιγουμε τα μπούτια μας. Κάτι αντιστιχο είχε κάνει ο Βόλος στη δεκαετία του 80 όταν ήταν στην Ά Εθνική ξανά.

Οπότε αδέρφια μου μην περιμένετε κάτι διαφορετικό και από την ομάδα του Βόλου. Δεν θα είναι καθολου φιλικοί μαζί μας. Άλλωστε ανέκαθεν φωνάζουμε: «Μόνοι μας και Όλοι σας» και λέμε πως στην Eλλάδα δύο ομάδες υπάρχουν ο Ολυμπιακός και αντιολυμπιακός.

Το μόνο που αξίζει να σημειωθεί ειναι πως οι ιδρυτές του Ολυμπιακού Βόλου εμπνεύστηκαν από τον Ολυμπιακό Πειραιώς για την δημιουργια της ομάδος τους. Χαρακτηριστικά η ΠΑΕ της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ:
Στις αλάνες του Αγίου Κων/νου γεννιέται ένα νέο σωματείο στο Βόλο.
Ηταν το 1935, όταν στην πόλη, σαν μανιτάρια ξεφύτρωναν οι ανεπίσημες ομάδες.
Μια παρέα, από αρκετά παιδιά της συνοικίας είχαν φτιάξει τη δική τους ομάδα, το «Μικρό Ολυμπιακό» του Αγίου Κων/νου. Τον ονόμασαν «Μικρό Ολυμπιακό» γιατί όλοι ήταν λάτρεις του μεγάλου Ολυμπιακού του Πειραιά. Έτσι, όταν μιλούσαν γι' αυτόν τον αποκαλούσαν ο «μεγάλος αδελφός». Το μικρό αυτό σωματείο, άρχισε να δίνει πολλά φιλικά παιχνίδια και έδειχνε δυνατή ομάδα, ξεχωρίζοντας αμέσως από τις άλλες. Ψυχή της ήταν ο Κυρ. Μαυραντζούλης (σκοτώθηκε το 1940 στην μάχη της Κλεισούρας) που αγωνίζονταν στον Κένταυρο (προήλθε από τον ΟΕΒ) και αρκετοί φίλαθλοι όπως ο ράπτης Απ. Πουργιάς, ο Θαν. Σεκαράς κ.α. Ο «Μικρός Ολυμπιακός αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές του Κενταύρου, Κεραυνού, Οδυσσέα, Τοξότη κ.α.
Ο Βασίλης Παπαθανασίου από τους πρώτους ποδοσφαιριστές της ομάδας, θυμάται πως πήγε στον Ολυμπιακό.
«Μια μέρα, έκανα προπόνηση με την πρώτη μου ομάδα, τον Κεραυνό, στο γήπεδο του, που ήτανΠαγασών - Αναλήψεως (στο Δημ. Σχολείο). Εκεί, ήλθαν ο Κυρ. Μαυραντζούλης, με το Γιάννη Βογιατζή, με φώναξαν κοντά τους και με ρώτησαν.
Παπαθανάση θα έλθεις στη δική μας ομάδα; Εγώ τους ακολούθησα χωρίς πολλά λόγια και από τότε έπαιζα με τα χρώματα του Ολυμπιακού.
Τα πρώτα αποδυτήρια του συλλόγου ήταν σε ένα μαγαζάκι στην πλατεία Μεφσούτ. Εκεί ντύνονταν η ομάδακαι ξεκινούσε για το μοναδικό τότε γήπεδο του Βόλου, της Νίκης. Προπονήσεις στην αρχή δεν γίνονταν με σύστημα. Αλλωστε δεν υπήρχε και προπονητής. Οπότε διευκόλυνε τον καθένα, πήγαινε στου Μεφσούτ, έπαιρνε μια μπάλλα και κατηφόριζε προς το ποτάμι. Στο τέρμα της οδού Γαλλίας υπήρχε ένα οικοπεδάκι, εκεί γίνονταν οι πρώτες προπονήσεις».
Το 1937 ο «Μικρός Ολυμπιακός» επισημοποιήθηκε και έγινε πλέον Ολυμπιακός Βόλου. Ιδρυτικά του μέλη Αθ. Σεκαράς, Ι. Βώβος, Β. Βασιλικός, Απ. Πουργιάς, Ι. Αλεξάκης, Ε. Δουλίδης, Ν. Κατσάνος, Κ. Κωνσταντάς, Διαμ. Τσουράπας, Ε. Μαργαρίτης κ.α.
Το πρώτο ΔΣ του συλλόγου αποτελούνταν από τους Απ. Πουργιά πρόεδρο, Ι. Αλεξάκη, Αγοριτζή αντιπροέδρους, Κ. Κωνσταντά Γεν. Γραμματέα, Ευαγ. Μαργαρίτη ταμία, Διαμ. Τσουράπα έφορο, Ιωάν. Βογιατζή σύμβουλο.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού αντιμετώπισε με ενδιαφέρον όλα τα προβλήματα του νεοσυσταθέντα συλλόγου.
Η προσπάθεια αυτή, στηρίχθηκε κυρίως στις ιδιωτικές προσφορές, ηθικές και υλικές.

Ο Κένταυρος του 1933, είναι ο πρόδρομος του Ολυμπιακού Βόλου. Παίκτες του κυρίως της β' ομάδας δημιούργησαν το 1935 το «Μικρό Ολυμπιακό» του Αγίου Κων/νου.
Τη μεγαλύτερη μάχη την έδωσε για την απόκτηση γηπέδου ώστε να προπονείται η ομάδα και να δίνει τους αγώνες της. Ο χώρος του κυνηγετικού συλλόγου στον Άναυρο, ήταν στα σχέδια της διοικήσεως Πουργιά (ήταν από το 1928 το γήπεδο του Κενταύρου) και θέλησε να τον αποκτήσει. Δυστυχώς όμως παρ' ότι παρέμβει προσωπικά και ο τότε υπουργός Κοτζιάς, δεν στάθηκε δυνατόν να γίνει αυτός ο χώρος ιδιόκτητος. Το μόνο που κατάφερε ο σύλλογος ήταν να τον χρησιμοποιεί για γήπεδο του πληρώνοντας ενοίκιο, ως το 1969, που ο Κ.Σ. Βόλου ζήτησε διπλάσιο τέλος από τις εισπράξεις της ομάδας στο στάδιο.
http://www.paeolympiakosvoloufc.gr/index/index.php?option=com_content&task=view&id=108&Itemid=41


Αυτά από εμένα........

2 σχόλια:

  1. Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν ενώ αλληλομισιούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
    Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
    Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
    Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
    http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

    *http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

    ΑπάντησηΔιαγραφή